Objavljena radna verzija Zakona

--Objavljena radna verzija Zakona

Objavljena radna verzija Zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaposlenima u  autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave.

Iako je od usvajanja Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave prošlo tek nekoliko meseci resorno Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pripremilo je radnu verziju zakona o izmenama i dopunama tog zakona i time otpočelo javnu raspravu o tom predlogu.

Predložene izmene i dopune odnose se na članove 119 – 122, odnosno na deo zakona koji reguliše oblast stručnog usavršavanja i osposobljavanja zaposlenih u jedinicama lokalnih samouprava.

Predloženim izmenama menjaju se i dopunjavaju zadaci Saveta za stručno usavršavanje zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave, a predviđa se i osnivanje nove institucije – Nacionalne akademije za stručno usavršavanje u javnoj upravi.

Uporedo sa objavljivanjem radne verzija Zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaposlenima u  autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, objavljena je i radna verzija Zakona o nacionalnoj akademiji za stručno usavršavanje u javnoj upravi.

Očekuje se da će se, po okončanju javne rasprave i po usvajanju Nacrta zakona od strane vlade Republike Srbije,  oba predložena zakona naći pred poslanicima narodne Skupštine Republike Srbije u toku 2017. godine.“

2017-03-20T11:50:00+01:00